BEHANDLINGAR

FRISKVÅRD & FYSIOTERAPI


Min fysioterapi är en unik blandning av nedanstående behandlingar.

Utifrån dina behov använder jag ett urval av dessa olika behandlingsmetoder -  allt för att du snabbt och effektivt ska få hjälpen du behöver.

LASER


Medicinsk laser är en effektiv behandlingsmetod som minskar smärta och svullnad och stimulerar till läkning.  Laserljuset påverkar cellerna i kroppen och har en inflammationshämmande effekt.Smärttillstånd som ofta behandlas med laser:

 • Kronisk smärta i ländrygg eller halsrygg.
 • Ledsmärta/inflammation i leder
 • Idrottsskador
 • Akuta skador, som fotledsstukning/vrickning
 • Reumatoid artrit i fingerleder
 • Artros i fingerleder
 • Hälseneinflammation – akillestendinos
 • Hälsporre (Hälseneinflammation) – plantarfasciit


 • Tennisarmbåge (Musarmbåge) – lateral epicondylit
 • Axelsmärta/ inflammation
 • Löparknä
 • Femuropatellärt smärtsyndrom
 • Benhinneinflammation
 • Trochanterit (smärta på utsida höft)
 • Piriformis syndrom


Utrustningsleverantör: Irradia

ORTOPEDISK MANUELL TERAPI (OMT)


Ortopedisk Manuell Terapi (OMT)  består av olika metoder för att behandla smärta i rygg, muskler, nerver och leder. Metoder som jag använder är bla specifikt anpassad träning, ledmobilisering, och mjukdelsbehandling av muskler.


www.omtsweden.se

KROPPSKÄNNEDOMTRÄNING

Kroppkännedomsträning syftar till att få friare andning och att få ett balanserat, avspänt och funktionellt rörelsemönster. Du tränar upp din förmåga att vara här och nu och tränar på att bli medveten om hur du hur står, sitter, andas, och hur ditt spänningsmönster ser ut. 


ÄTA SUNT


Jag hjälper dig med konkreta verktyg till en bättre kosthållning i vardagen. Det finns många åsikter om vilken kosthållning som är bäst.

En viktig del i min  kostrådgivning är att du ska lära känna din kropp och bli medveten om vad du mår bra av. DU får hjälp med att hitta den metod eller den mat som du mår bäst av och som passar in i din livssituation.

MEDICINSK TRÄNINGSTERAPI (MTT)


Medicinsk träningsterapi är en träningsmetod som går ut på att träna på gymmet eller i hemmet med övningar där man börjar med låg belastning och många repetioner under flera omgångar.

Med hjälp av MTT går det att förbättra funktionsnedsättningar, minska obehag och reducera smärta. Genom att reducera smärta avsevärt kan nervsystemet fungera som vanligt igen.
TNS (TRANSKUTAN NERVSTIMULERING)

TENS är en smärtlindring med hjälp av elektricitet. Elektricitet används för att frisätta endorfin och blockera smärtsignaler på ryggmärgsnivå. Den ger biverkningsfri smärtlindring och kan vara bra som komplement eller alternativ till värktabletter.

Du har möjlighet att låna en TENS några dagar för att sen om den fungerar som smärtlindring för dig.

TRÄNING

Du har möjlighet att få personlig träning, rehabträning eller hemträningsprobgram för daglig träning

Personlig träning:Som personlig tränare så hjälper jag dig att få ut det mesta möjliga av din träningstid och jag är  med dig under hela träningspasset. Dels för att se till att du gör dina rörelser rätt men också för att peppa dig att verkligen göra så mycket du någonsin orkar efter dina förutsättningar.

​Rehabträning: Rehabträningen syftar till att få igång läkning av skada, få olika strukturer till att gradvis tåla mer belastning.  Jag anpassar övningarna efter dina besvär, möjligheter och mål för att resultatet ska bli så bra som möjligt.

LIVSCOACHING

Genom Livscoaching hjälper jag dig förstå samt hantera känslor, stress eller andra utmaningar som du upplever i din livssituation.


Du får möjlighet och hjälp till att stanna upp för reflektion. Du prioriterar dig själv en stund och har dig själv i centrum, oavsett om du befinner dig i en akut livskris eller helt enkelt vill utvecklas vidare och hitta vem du är. Du har alla svaren inom dig, men behöver kanske stöd och hjälp för att finna dem.

BÄCKENBOTTENTRÄNING

 

Om bäckenbotten muskeln blir för svag så kan du få urinläckage

Jag hjälper dig hur du ska aktivera och träna bäckenbotten på olika sätt

Tränar du regelbundet hemma och använder knipmuskeln när du tränar på gym eller i gruppträning så kan du minska och förebygga problem. 

STRESSHANTERING

Stresshantering är ett sätt att lära sig känna av och minska den stress man upplever.

Jag hjälper dig att bli medveten om vad som stressar dig och loch hur du kan förhålla dig till det som orsakar din stress.

Du får hjälp med att känna igen symptom och vad du kan göra för att du ska hålla en stressnivå som du mår bra av.

 

Olika sätt att hantera stressen på kan tex. vara träning, olika typer av meditation, att bli medveten om hur du spänner dig, ät, minska muskelspänning och fördjupa andningen och sova bra osv.


MC KENZIE METODEN

MDT( Mekanisk Diagnostik och Terapi) är en internationellt erkänd metod för diagnostisera och behandla besvär i nacke och rygg och leder.

Du får lära dig att själv hantera dina symtom och slippa smärtor. Målet  är att lindra dina smärtor och att förebygga att besvären kommer tillbaka.